Hlavní obsah

Za Kolocovou a Slukovou přišel hvězdný LeBron. Chtěl fotku

Fotit se na olympiádě s LeBronem Jamesem není nic až tak výjimečného. Za hvězdou amerického basketbalového týmu chodí desítky sportovců s podobnou žádostí. České plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou ale nemusely. Slavný LeBron totiž české krásky oslovil sám!

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

„Já basketbal tolik nesleduju, takže jsem ho nepoznala. Přišli za námi dva vysocí černoši, ať se s nimi vyfotíme. Až pak mi říkali, že to byl ten LeBron James," vypráví Sluková.

Část amerického basketbalového týmu včetně Kevina Duranta se byla podívat i na jejich středečním večerním zápase, ve kterém porazily australskou dvojici Nathalie Cooková, Tamsin Hinchleyová 2:1 a Kolocová se Slukovou si zajistily postup do osmifinále z druhého místa skupiny.

Sluková čuměla do půl čtvrté do stropu

Večerní zápasy by si tak klidně zopakovaly i ve vyřazovací fázi, vždyť už si parádní atmosféru na Horse Guard Parade vyzkoušely v deset i v jedenáct hodin večer. „Po Američankách jsme přijely do vesnice ve dvě, a jak měl člověk v sobě spoustu adrenalinu a vrchol tak pozdě večer, do půl čtvrté jsem čuměla do stropu," popisuje Sluková.

Celý denní režim tak mají rozhozený. „Po tom zápase s Američankami jsme vstávaly kolem jedné a připadaly si jak po kocovině... Ale už jsme si zvykly, tak si klidně večer zahrajeme znova," ujišťuje Sluková.

Zápas málem nestihly

Jen možná budou z olympijské vesnice raději vyrážet o něco dříve, ve středu totiž akutně hrozilo, že zápas s Australankami nestihnou. „My vyjely už v osm, ale hned na prvním kruhovém objezdu byla nehoda," popisuje vyšší z české dvojice.

Smrtelná nehoda autobusu s cyklistou totiž zcela zkomplikovala dopravu v okolí Olympijského parku. „Celé to bylo zavřené a nemohly jsme se dostat na hlavní dálnici, tak jsme se rozcvičily v autobuse a měly trochu stresík," přiznává Sluková. „Aspoň jsme si to odbyly před zápasem," usmívá se její kolegyně Kolocová.

„Už nám běželo hlavou, že to nestihneme, prohrajeme kontumačně a nepostoupíme kvůli tomu ze skupiny. Chtěly jsme aspoň zavolat pořadatelům, ale v autobuse na ně neměli kontakty," popisovala Sluková dramatické chvilky. Nakonec se dostaly na kurty půl hodiny před zápasem, který pak v tie-breaku vyhrály.

Reklama