Hlavní obsah

Senzace! Plážistky Sluková s Kolocovou vyřadily favorizované Brazilky a jsou ve čtvrtfinále

Londýn

Jeden z nejcennějších skalpů získaly české plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou na olympijském turnaji! V sobotním osmifinále totiž český pár favorizované Brazilky Talitu Rochaovou s Marií Antonelliovou porazily po třísetové bitvě 21:16, 20:22 a 15:9 a skončí nejhůře na děleném pátém místě.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková oslavují získaný bod v duelu s brazilským párem Talita, Antonelliová.

Článek
Fotogalerie

Brazilky se sice mohou pyšnit bronzem z MS v roce 2009 a pěti výhrami nad českým párem, v osmifinálové bitvě ale papírové předpoklady neplatily. Češky vstoupily do utkání bez respektu, překvapivě rychle si vypracovaly náskok a za dvacet minut slavily zisk první sady.

Nervózní Brazilky začaly ztrácet i v úvodu druhého setu, pak ale české hráčky polevily v koncentraci a Jihoameričanky po dramatické koncovce získaly set v poměru 22:20 a udržely naději na postup. Třetí zkrácený set však byl opět v režii českých hráček, které se za dvanáct minut hry mohly radovat z postupu mezi osm nejlepších dvojic.

O postup do semifinále se Češky v neděli utkají s americkou dvojicí April Rossová, Jennifer Kessyová, která na zmíněném šampionátu v roce 2009 získala zlato a v Londýně plní roli čtvrtých nasazených.

XXX. letní olympijské hry v Londýně
Plážový volejbal - ženy, osmifinále
Kolocová, Sluková (10-ČR) - Talita, Antonelliová (5-Braz.) 2:1 (16, -20, 9).

Reklama