Hlavní obsah

Brazílie - Honduras 3:2Brazilci otočili duel s Hondurasem a jsou v semifinále OH

Londýn

Brazilští fotbalisté si zahrají semifinále olympijských her v Londýně. Na postup se však hodně nadřeli, protože Honduras nad nimi ve čtvrtfinálovém duelu dvakrát vedl, ale Jihoameričané nakonec zvítězili 3:2. V semifinále vyzvou Koreu, která v penaltovém rozstřelu vyřadila domácí Velkou Británii. Druhou dvojici tvoří Mexiko a Japonsko.

Foto: David Moir, Reuters

Brazilci (zleva doprava) Rafael, Tiago Silva, Marcelo and Leandro Damiao oslavují vítězství nad Hondurasem a postup do semifinále olympijského fotbalového turnaje.

Článek

Honduras favorita překvapil a už ve 12. minutě vedl po gólu Martineze. Jenže po půlhodině hry dostal dvě rychlé žluté karty Crisanto a byl vyloučen. Brazilci přesilovou hru brzy využili. Leandro Damiao dotlačil míč do sítě poté, co se nejrychleji zorientoval při závaru ve vápně.

Brzy po změně stran Honduras znovu vedl po Espinozově střele z dálky, jenže Brazilci dosud v Londýně dali v každém duelu tři branky a to dodrželi i tentokrát. Postaral se o to Neymar, který nejprve proměnil pokutový kop a následně našel ve vápně Leandra, který se obtočil kolem obránce a svým druhým gólem v utkání rozhodl.

Leandro má na kontě už čtyři trefy, o jednu méně než nejlepší střelec turnaje Senegalec Moussa Konate. Ten se trefil i ve čtvrtém duelu, ale jeho gól tentokrát Senegalu nestačil. Africký tým vypadl po prohře 2:4 po prodloužení s Mexikem.

Selhání evropských celků potvrdila Británie, která znovu doplatila na své prokletí při penaltových rozstřelech. V normální hrací době skončil její duel s Koreou 1:1, v prodloužení gól nepadl a v poslední sérii penaltové loterie selhal útočník Chelsea Daniel Sturridge. Vychytal ho náhradní gólman I Pum-jong, který po hodině hry nahradil zraněnou jedničku Čung Song-rjonga.

XXX. letní olympijské hry v Londýně
Fotbal - čtvrtfinále
Japonsko - Egypt 3:0 (1:0)
Branky: 14. Nagaj, 78. Jošida, 83. Ocu.
Mexiko - Senegal 4:2 po prodl. (2:2, 1:0)
Branky: 10. Enriquez, 62. Aquino, 98. Dos Santos, 109. Herrera - 69. Konate, 76. Balde.
Brazílie - Honduras 3:2 (1:1)
Branky: 38. a 60. Leandro Damiao, 50. Neymar z pen. - 12. Martinez, 48. Espinoza. ČK: 33. Crisanto, 90. Espinoza (oba Hond.).
Korea - Velká Británie 1:1, na pen. 5:4 (1:1, 1:1)
Branky: 29. Či Tong-won - 36. Ramsey z pen.
Semifinálové dvojice: Brazílie - Korea, Mexiko - Japonsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články