Hlavní obsah

Norsko - Brazílie 21:19Norské házenkářky postoupily s problémy do semifinále OH

Londýn
Aktualizováno

Favorizované házenkářky Norska se musely bát o postup do semifinále olympijského turnaje v Londýně. Šampionky z Pekingu a mistryně světa a Evropy prohrávaly ještě v úvodu druhého poločasu dnešního čtvrtfinále s Brazílií 9:15, pak však zabraly a zvítězily 21:19.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Španělské házenkářky se radují z postupu do semidinále olympijského turnaje přes Chorvatsko.

Článek

Trenér Norek Thorir Hergeirsson zůstával navzdory nepříznivému skóre v klidu a věřil ve schopnosti svých svěřenkyň. "Když je ve stresu kouč, pak jsou i hráčky. Věděl jsem, že když najdeme svou hru, tak jsme téměř k neporažení," uvedl islandský kouč. "První část zápasu jsme neměli nohu na plynu, ale na brzdě. Hráčky jsou trochu nervózní z toho všeho očekávání, ale to je normální," dodal.

V semifinále se norské házenkářky utkají s Koreou, která ve čtvrtfinále porazila 24:23 stříbrné medailistky z Pekingu Rusky. Korejky tak vylepší třetí místo z minulých her a budou bojovat o třetí olympijské zlato.

Poprvé v historii prošly mezi nejlepší čtveřici týmů na olympijských hrách Španělky. Bronzové medailistky z loňského mistrovství světa porazily 25:22 Chorvatsko a budou hrát s Černou Horou. Balkánskému týmu čtvrtfinálové vítězství 23:22 nad Francií a první účast mezi nejlepšími čtyřmi na větším turnaji zařídila ze sedmimetrového hodu v poslední vteřině Katarina Bulatovičová.

Házená - ženy:
Čtvrtfinále:
Norsko - Brazílie 21:19 (9:13), Španělsko - Chorvatsko 25:22 (13:12), Korea - Rusko 24:23 (14:11), Francie - Černá Hora 22:23 (13:13)
Semifinálové dvojice: Norsko - Korea, Španělsko - Černá Hora.

Reklama