Hlavní obsah

Brazílie - Rusko 3:2Volejbalistky Brazílie odvrátily šest mečbolů a jsou v semifinále

Londýn

Ruské volejbalistky nevyužily šest mečbolů a ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Londýně prohrály s Brazílií 2:3. Brazilky tak po vydřeném postupu ze skupiny udělaly další krok k obhajobě zlata z Pekingu. V semifinále se ve čtvrtek utkají s Japonskem, které rovněž po pětisetovém dramatu vyřadilo Čínu. Druhou dvojici tvoří Korejky a dosud neporažené Američanky.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Brazilské volejbalistky (zleva) Danielle Linsová, Fernanda Rodriguesová a Sheilla Castrová slaví vítězství nad Ruskem.

Článek

Zatímco Brazilkám se ve skupině nedařilo a postup ze čtvrtého místa si zajistily až v posledním utkání proti Srbsku, úřadující mistryně světa Rusky prošly základní částí olympijského turnaje bez porážky. V pátém čtvrtfinálovém setu sice ruský výběr prohrával 10:13, přesto k mečbolu došel po čtyřbodové šňůře jako první a pak měl ještě pět dalších. Brazilky ale všechny odvrátily a celý zápas následně ukončila Fabianina smeč na 21:19.

Ani první dnešní zápas neskončil v rozhodujícím setu patnáctým bodem, Japonky zvítězily v tie-breaku nad Čínou 18:16. Nejsnadnější cestu do bojů o medaile měly obhájkyně stříbra Američanky, kterým stačily na výhru nad Dominikánskou republikou tři sety.

Jako poslední se radovaly z postupu Korejky, které se do semifinále na OH dostaly poprvé od "bronzových" her v Montrealu v roce 1976.

Volejbal - ženy:
Čtvrtfinále:
Japonsko - Čína 3:2 (26, -23, 23, -23, 16), Brazílie - Rusko 3:2 (-24, 22, -19, 22, 19), USA - Dominikánská republika 3:0 (14, 21, 22), Korea - Itálie 3:1 (-18, 21, 20, 18).
Semifinálové dvojice: Brazílie - Japonsko, USA - Korea.

Reklama

Související témata: