Hlavní obsah

Walshová a Mayová jsou krok od třetího zlata z olympijského písku

Londýn

Američanky Kerri Walshovou s Misty Mayovou-Treanorovou dělí už jen jedno vítězství, aby potřetí za sebou vyhrály olympijský turnaj v plážovém volejbalu. Předposlední krok k hattricku udělaly semifinálovou výhrou nad čínským párem Čang Si, Süe Čchen dvakrát 22:20 a třetí zlato po Aténách a Pekingu mohou přidat ve středu.

Foto: Marcelo del Pozo, Reuters

Kerri Walshovou (vlevo) a Misty Mayovou-Treanorovou dělí již jen jedna výhra od zlatého olympijského hattricku.

Článek

Walshová s Mayovou se přitom na světovou scénu vrátily po delší pauze. Po Pekingu si Mayová při taneční soutěži přetrhla achilovku a Walshová mezitím porodila dva syny. Rok a půl trvající kvalifikaci do Londýna ale stihly. Na olympijském písku dnes vyhrály 20. zápas za sebou a na Horse Guards Parade ani pošesté nezaváhaly.

Ve finále narazí buď na Brazilky Larissu s Julianou, nebo na krajanky Kessyovou a Rossovou, které ve čtvrtfinále vyřadily český pár Kristýna Kolocová, Markéta Sluková. Číňanky Čang Si a Süe Čchen mají šanci obhájit pekingský bronz.

Ve finále jsou také úřadující mistři Evropy Němci Brink s Reckermannem, kteří vyřadili bývalé dlouholeté reprezentanty v šestkovém volejbalu Nizozemce Nummerdora se Schuilem. První z nich hrál v hale na OH dvakrát, Schuil dokonce třikrát a má "šestkové" zlato z Atlanty z roku 1996.

XXX. letní olympijské hry v Londýně
Plážový volejbal - semifinále
Muži:
Alison, Emanuel (1-Braz.) - Plavinš, Šmedinš (17-Lot.) 2:0 (15, 20), Brink, Reckermann (3-Něm.) - Nummerdor, Schuil (5-Niz.) 2:0 (14, 16)
Ženy:
Walshová, Mayová-Treanorová (3-USA) - Čang Si, Süe Čchen (2-Čína) 2:0 (20, 20), Kessyová, Rossová (4-USA) - Larissa, Juliana (1-Braz.) 2:1 (-15, 19, 12)

Reklama