Hlavní obsah

USA - Korea 3:0Americké volejbalistky jsou opět v olympijském finále. Vyzvou obhájkyně z Brazílie

Londýn
Aktualizováno

Volejbalistky USA postoupily v Londýně do finále olympijského turnaje a stejně jako před čtyřmi roky v Pekingu budou hrát o zlato. Američanky v dnešním semifinále zvítězily nad Koreou 3:0 a v sobotu nastoupí proti Brazílii, která je v pekingském finále porazila. Jihoameričanky si ve druhém semifinále rovněž snadno ve třech setech poradily s Japonkami.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Volejbalistky USA oslavují získaný bod v duelu s Korejskou republikou

Článek

Američanky ve všech třech setech méně chybovaly. V třetí sadě sice přišly o slibný náskok šesti bodů, ale postup jim nakonec hned při prvním mečbolu zajistila smeč Logan Tomové.

Hráčky USA tak potvrdily roli favoritek, do níž je vynesly i tři triumfy v prestižní Grand Prix od roku 2010. V sobotu zaútočí tým kouče Hugha McCutcheona na první olympijské zlato, zatím mají americké volejbalistky na kontě dvě stříbrné medaile.

Korea naopak musí dál čekat na první velké finále. Na olympijských hrách zatím jihokorejský výběr získal bronz v Montrealu 1976, na přelomu 60. a 70. let vybojovaly Korejky i své jediné dvě bronzové medaile z mistrovství světa.

Brazilské volejbalistky po šťastném postupu ze čtvrtfinále přes Rusko a odvrácení šesti mečbolů dnes suverénně předčily nižší Japonky a ani v jednom setu je nepustily přes 18 bodů. Pekingskou bitvu o zlato vyhrály Brazilky 3:1, jenže na londýnských hrách ve skupině zámořským rivalkám podlehly 1:3. Sobotní finále začne v londýnském areálu Earls Court v 19:30.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Volejbal:
Ženy - semifinále:
USA - Korea 3:0 (20, 22, 22),
Brazílie - Japonsko 3:0 (18, 15, 18).

Reklama

Související témata: