Hlavní obsah

Obhájci pozemkářského zlata Němci jsou opět v olympijském finále

Londýn

Obhájci zlatých medailí Němci porazili v semifinále olympijského turnaje pozemních hokejistů v Londýně favorizované mistry světa Australany 4:2 a postoupili do finále. V něm si v sobotu zahrají s Nizozemskem, které deklasovalo domácí Británií 9:2.

Článek

Němečtí pozemkáři s Austrálií dvakrát prohrávali, ve druhém poločase však třemi góly v rozmezí deseti minut strhli vedení na svou stranu. Soupeři, který navíc od roku 2008 vyhrál čtyřikrát prestižní Trofej šampionů, tak oplatili porážku z finále posledního mistrovství světa před dvěma lety.

Nizozemci nedali v bouřlivém prostředí vyprodané Riverbank Areny pro 15 tisíc diváků domácímu výběru nejmenší šanci a k vysoké výhře tým dovedl Billy Bakker a Roderick Weusthof, kteří oba dali po třech gólech. V olympijském finále se s Němci utkají vůbec poprvé, přestože tyto evropské celky vyhrály čtyři z posledních pěti her.

Nizozemsko bude usilovat o celkově páté zlato a případnou finálovou výhrou se můžou osamostatnit druhém místě historické tabulky, o které se dělí spolu s Austrálií. Německo má zatím na kontě tři olympijské triumfy, na prvním místě jsou s osmi úspěchy Indové.

XXX. letní olympijské hry:
Pozemní hokej - muži:
Semifinále: Německo - Austrálie 4:2 (1:1), Nizozemsko - Velká Británie 9:2 (4:1).
O 7. místo: Pákistán - Korea 3:2 (1:2).
O 9. místo: Nový Zéland - Argentina 3:1 (3:0).

Reklama

Související témata: