Hlavní obsah

Taekwondista Campbell otevřel nevěstinec, aby se dostal na olympiádu

Wellington

Kvůli nedostatku financí na přípravu na olympiádu si taekwondista Logan Campbell otevřel nevěstinec a sázka na netradiční podnikání mu vyšla. Šestadvacetiletý Novozélanďan se dostal do nominace pro hry v Londýně.

Foto: Mark Lorenz, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Campbell spolu s kamarádem založil nevěstinec v červenci 2009, protože nechtěl být na obtíž rodičům, kteří financovali jeho přípravu na hry v Pekingu, kde se umístil v nejlepší šestnáctce. "V té době taekwondo nedostávalo žádné peníze, nebyli sponzoři," řekl Campbell.

Nevěstinec mu měl pomoci vydělat 300 tisíc novozélandských dolarů na přípravu, po roce však Campbell podnik prodal, protože se stal terčem kritiky vedení novozélandského taekwonda i národního olympijského výboru.

"Bál jsem se, že kvůli mému podnikání nevezmou i ostatní lidi z týmu," uvedl. "Ale když jsem se kvalifikoval do Londýna, neměl jsem žádné problémy. Nikdo nepřišel a neřekl: Tebe na olympiádu nepošleme, protože jsi měl bordel. Jenom si ode mě vzali potřebné dokumenty a pogratulovali mi k účasti na hrách," dodal.

Ozvali se sponzoři

Prodeje nevěstince prý Campbell litovat nemusel. "Hodně věcí se změnilo. Jakmile se o to začala zajímat média, objevilo se několik sponzorů. Takže jsem nevěstinec nakonec ani nepotřeboval," prohlásil.

Reklama

Související témata: