Hlavní obsah

Kostelecký s parťákem pálí na sto padesát terčů denně

Brno

Olympijský vítěz z Pekingu v brokové disciplíně trap David Kostelecký před odletem na olympiádu ladí formu v Brně.

Foto: Ivana Roháčková

David Kostelecký

Článek

„Denně tu s Jiřím Liptákem střílíme šest položek, což je sto padesát terčů. Není to nijak moc, ale ani málo. Tři dny naplno střílíme, dva dny máme lehčí režim. Teď už to není o objemu, ale o kvalitě a technice. Zkoušíme, či spíš si ověřujeme některé věci vzhledem ke specifice londýnské střelnice," řekl Právu.

Původně uvažoval ještě před olympiádou o startu na závodech ve Slovinsku. „Bylo tam ale málo přihlášených závodníků. Raději jsem zůstal v Brně, kde se mi o minulém víkendu na lépe obsazeném závodě dařilo. Příští týden budeme střílet na speciální terče, které budou i v Londýně, což je hodně důležité. Je dobré zvyknout si na ně, poznat jejich vlastnosti. Od 23. července se budeme připravovat na závěrečném soustředění v Maďarsku, kde jsme našli střelnici s podobnými podmínkami, jako je ta olympijská. Vracíme se 29. července, dva dny budeme doma a pak odlétáme," dodal střelec.

Při srovnání stejného období před čtyřmi roky Kosteleckému vychází, že je v podobném rozpoložení a formě... „Až na pár drobností. Před čtyřmi roky se před olympiádou střílelo mistrovství Evropy, kde jsem získal stříbro. Letos byla Evropa podstatně dřív. I když jsem skončil jedenáctý, výkon nebyl špatný. Ve střelbě mnohdy rozhoduje o úspěchu či neúspěchu jediný terč."

Nervozitu zatím necítí, ta prý přijde spíš až po příletu do Londýna. „Nejsem žádný zelenáč, takže nějaká tréma, která by mi rozklepala ruce, určitě nehrozí. Ani nemá smysl se stresovat. Londýnská střelnice je hodně specifická. Střídá se tam velmi rychle bezvětří s prudkým větrem a déšť se sluníčkem. Musíme zvládnout všechny rozmary počasí, protože na jednu položku mohu mít bezvětří, na další déšť a vichr. Povětrnostní podmínky mohou hrát na olympiádě velkou roli, ale jsem v pohodě. Jirka Lipták také. Věřím, že to zvládneme," rozloučil se Kostelecký.

Reklama

Související témata: