Hlavní obsah

Tropy jako na Havaji, rázem průtrž mračen. Olympijské počasí medaili nedostane

Praha/Londýn

Nevyzpytatelné počasí patří k britským ostrovům stejně jako dvoupatrový autobus či Lochneska. A nejinak tomu bude při nadcházejících olympijských hrách v Londýně. Krom tradičního deště ale meteorologové varují sportovce stěhující se do olympijské vesnice: připravte se na tropy!

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Rozžhavený sluneční kotouč nad mostem Tower Bridge. Jednu z londýnských dominant během her zdobí olympijské kruhy.

Článek

Ostrovy totiž po nezvykle deštivém červnu zasáhnou pro změnu největší vedra roku. Meteorologové varovali před teplotami nad 30 stupňů Celsia, což je víc než na polovinu týdne slibovala předpověď pro havajské Honolulu. V závěru týdne má sice vedro opadnout, přípravy na hry i samotné olympijské dění ale mohou pro změnu zkomplikovat náhlé bouřky s deštěm.

„Na jihu země by mělo být tento týden pěkné teplo. V pátek to vypadá na poměrně rozumné teploty, mohou se ale objevit přeháňky, místy velice silné," uvedl mluvčí vládní meteorologické agentury Dan Williams.

Při pátečním slavnostním zahájení XXX. letní olympiády, do nějž oscarový režisér Danny Boyle zakomponoval i umělé mraky s deštěm, tak možná nebude nejmodernější technologie potřeba a typické britské počasí předvede 80 tisícům na Olympijském stadiónu diváků stará dobrá příroda...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články