Hlavní obsah

Česká vlajka vlaje v olympijské vesnici. Produkci z uvítání už sportovci znali nazpaměť

Londýn

Po návratu z Londýna si čeští sportovci ubytovaní v olympijské vesnici zřejmě desku skupiny Queen nekoupí. Ne snad, že by proti Freddiemu Mercurymu a spol. něco měli, ale písně jako Bicycle Race či Don´t stop me now už v reprodukované podobě znají nazpaměť.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Čeští sportovci při slavnostním vztyčování české vlajky v olympijské vesnici

Článek

Právě písně legendární britské skupiny totiž využívají organizátoři při show doprovázející slavnostní vztyčení vlajky jednotlivých výprav. A vzhledem k tomu, že se londýnské olympiády zúčastní 204 zemí a ceremoniál probíhá vždy maximálně po čtyřech výpravách, je hudební produkce občas už trochu unavující. „Slyším to tu pořád, přímo pod okny," vyprávěla atletka Denisa Rosolová. Blok obydlený českou výpravou je totiž naneštěstí blízko náměstí, kde každodenní show probíhá.

Ve čtvrtek ale slavnostní přivítání náleželo české výpravě. Většina týmu si spolu s Nory, Ekvádorci a Kubánci prohlédla vystoupení akrobatů v extravagantních kostýmech s následným přivítáním starosty vesnice a vztyčením vlajky za zvuku české hymny. „Hezké, trocha kultury ve sportovním prostředí," okomentovala show basketbalistka Ilona Burgrová. „Hudba už je pro nás dost ohraná, ale artisti se snažili jako by cvičili poprvé," ocenila.

Basketbalistky se tak dočkaly aspoň drobné náhražky za páteční slavnostní zahájení, které kvůli sobotnímu rannímu zápasu s Čínou musejí vynechat.

Reklama

Související témata: