Hlavní obsah

Boxer Chládek se na úvod olympijského turnaje utká s Urančimegem

Londýn

Boxer Zdeněk Chládek se v prvním kole olympijského turnaje v Londýně utká se zkušeným Munch-Erdene Urančimegem z Mongolska. Zápas váhové kategorie do 64 kg se uskuteční v úterý 31. července. Jediný český boxer v Londýně se jméno svého prvního soupeře dozvěděl na dnešním losování.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boxer Zdeněk Chládek při odletu na olympiádu v Londýně.

Článek

Zatímco dvaadvacetiletý Chládek se připravuje na svou první olympiádu, třicetiletý Urančimeg už startoval v Aténách i Pekingu a v druhém případě postoupil do čtvrtfinále.

"Ještě nikdy jsme spolu neboxovali, ale v ringu už jsem ho viděl. Na začátek je to poměrně tvrdý oříšek," řekl Chládek. "Mohlo to být lepší i horší. To je ale teď jedno. Půjdu do ringu a nechám tam všechno," dodal český reprezentant, který se do Londýna dostal díky divoké kartě Mezinárodní boxerské asociace.

Urančimeg je i pravidelným účastníkem mistrovství světa, na kterém startoval v letech 2007, 2009 i 2011. Před třemi lety v Miláně postoupil až do semifinále, kde nestačil na Kubánce Rosniela Iglesiase Sotolonga a získal bronzovou medaili. Se Sotolongem boxoval ve finále březnové Velké ceně Ústí nad Labem i Chládek a také prohrál.

V případě, že Chládek dokáže v prvním kole vyhrát, ve druhém duelu nastoupí proti vítězi zápasu Abdal Hakk Átakní (Maroko) - Richarno Colin (Mauricius).

Reklama