Hlavní obsah

Jachtařka Fenclová byla v šesté rozjížďce na OH druhá

Londýn

Česká jachtařka Veronika Fenclová dojela v šesté rozjížďce olympijské regaty v kategorii Laser Radial na druhém místě. Čtvrtá žena loňského mistrovství tak vylepšila 21. příčku z předchozí jízdy ve Weymouthu a v průběžném pořadí jí stále patří osmá pozice. Ve čtvrtek má volný den.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová (uprostřed)

Článek

"Z tohoto dne mám smíšené pocity. V slabším větru jsem mohla v první rozjížďce jet lépe, ale trochu jsem se trápila s rychlostí na zaďáky. Nicméně dvojka v další rozjížďce potěšila, takže nakonec spokojenost," řekla ČTK Fenclová. "Z mého pohledu, vzhledem k podmínkám, má za sebou dobrý den. Mohl být lepší, ale také velmi výrazně horší," řekl trenér Jakub Kozelský.

V šesté rozjížďce byla jednatřicetiletá česká reprezentantka po prvních třech okruzích v čele, pak ji však předstihla třetí žena průběžného pořadí Marit Bowmeesterová. Na nizozemskou jachtařku nakonec Fenclová ztratila 27 vteřin a před prvním volným dnem má na osmé pozici 40 bodů.

Pořadí v čele zůstalo beze změn. Vede Annalise Murphyová z Irska s 12 body, druhá je Evi van Ackerová z Belgie (14) a třetí Bowmeesterová (19).

Jachting:
Muži:
RS:X (po 4 z 10 rozjížděk): 1. Van Rijsselberge (Niz.) 6 b., 2. Miarczynski (Pol.) 15, 3. Dempsey (Brit.) 18, ...32. Lavický (ČR) 125.
Laser (po 6 z 10 rozjížděk): 1. Kontides (Kypr) 12, 2. Slingsby (Austr.) 13, 3. Stipanovič (Chorv.) 19, ...35. Teplý (ČR) 145.
Ženy:
Laser Radial (po 6 z 10 rozjížděk): 1. Murphyová (Ir.) 12, 2. Van Ackerová (Belg.) 14, 3. Bouwmeesterová (Niz.) 19, ...8. Fenclová (ČR) 40.

Reklama