Hlavní obsah

Judistka Décosseová přidala k titulům z MS a ME olympijské zlato

Londýn

Francouzská judistka Lucie Décosseová potvrdila roli hlavní favoritky a získala na olympijských hrách v Londýně zlato v kategorii do 70 kilogramů. Po třech titulech mistryně světa a čtyřech triumfech na mistrovství Evropy premiérově uspěla na hrách. Dosud měla ve sbírce stříbro z Pekingu v nižší váhové kategorii do 63 kilogramů. Mezi muži do 90 kilogramů překvapivě zvítězil Korejec Song Te-nam.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Judistka Lucie Decosseová se raduje po vítězství ve finále nad Němkou Kerstin Thieleovou.

Článek

Jednatřicetiletá Décosseová patří mezi nejúspěšnější judistky současnosti a to na londýnském turnaji potvrdila. Do finále prošlo poměrně suverénně a v něm svou překvapivou soupěřku Kerstin Thielovou z Německa zcela předčila.

Bronz získaly mistryně světa z roku 2009 Juri Alvearová z Kolumbie a další veteránka Edith Boschová z Nizozemska, která tak brala cenný kov už na třetí olympiádě v řadě.

To mezi muži došlo k překvapení a zlato získal Song Te-nam, který dosud na větší mezinárodní úspěch čekal. Ve světovém žebříčku mu patří až 15. místo, jenže v Londýně vyhrál všechny souboje s medailisty z posledních dvou mistrovství světa včetně finálového duelu s Kubáncem Asley Gonzalezem.

Největší favorit, dvojnásobný úřadující mistr světa a vítěz olympiády v Aténách Řek Ilias Iliadis se musel spokojit s bronzem stejně jako druhý z favoritů Japonec Masaši Nišijama.

Judo:
Muži:
Do 90 kg: 1. Song Te-nam (Korea), 2. Gonzalez (Kuba), 3. Iliadis (Řec.) a Nišijama (Jap.), 5. Camilo (Braz.) a Denisov (Rus.), 7. Anthony (Austr.) a Chorijev (Uzb.).
Ženy:
Do 70 kg: 1. Décosseová (Fr.) a Thieleová (Něm.), 3. Alvearová (Kol.) a Boschová (Niz.), 5. Čen Fej (Čína) a Hwang Je-sul (Korea), 7. Srakaová (Slovin.) a Tačimotová (Jap.).

Reklama