Hlavní obsah

OLYMPIÁDA ON-LINE: Knapková postoupila suverénně do finále, Phelps má další zlato

Londýn/Praha
Aktualizováno

České medailové ambice dnes dostaly trhlinu: deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek ani Vavřinec Hradilek se Stanislavem Ježkem do finále nepostoupili, o další medaili do své bohaté sbírky se statečně rvala 44letá veteránka Štěpánka Hilgertová, ale nakonec ve finále kajakářek skončila těsně pod stupni vítězů čtvrtá. Naděje na zisk bronzu se rozplynuly judistovi Lukáši Krpálkovi, který ve čtvrtfinále nestačil na Rusa Chajbulajeva a v opravách padl na ipon s Nizozemcem Grolem. Naopak do finále postoupila skifařka Miroslava Knapková, která svou jízdu jednoznačně vyhrála. Plavkyně Baumrtová postoupila díky českému rekordu do večerního semifinále závodu na 200 metrů znak, v němž skončila čtrnáctá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zaútočí kajakářka Štěpánka Hilgertová na medaili?

Článek

Judista Krpálek ve svém prvním zápase kategorie do 100 kg přešel přes Japonce Takamasu Anaie, ve čtvrtfinále však nestačil na pozdějšího zlatého medailistu Rusa Chajbulajeva. Postoupil však do oprav, kde potřeboval porazit Nizozemce Henka Grola, aby ještě udržel šanci na bronzovou medaili. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa však už v první minutě neuhlídal soupeřův nástup a prohrál na ipon.

Čtyřka bez kormidelníka lehkých mužských vah skončila ve finále B pátá a celkově obsadila jedenácté místo. Skifařka Knapková postoupila do finále z prvního místa. "Jsem strašně ráda, protože jsem byla docela vyklepaná," zářila spokojeností Knapková. Líbilo se jí, jak zvládla techniku jízdy v bočním větru, a ukázala soupeřkám, že je velmi dobře připravena, byť má lehký problém se žebry.

Na wimbledonských kurtech vypadla ve čtvrtfinále singlistka Petra Kvitová, vyřadila ji po setech 7:6 a 6:3 Ruska Maria Kirilenková. Mezi elitní čtyřku naopak proklouzly deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které vyřadily Chuang a Hsieh z Tchajwanu po setech 6:3 a 6:4. Hradecká ještě vpodvečer nastoupila do 1. kola mixu společně s Radkem Štěpánkem, český pár  ale prohrál s domácí dvojicí Robsonová, Murray 5:7, 7:6 a 7:10.

Plavkyně Simona Baumrtová zaplavala v rozplavbě na trati 200 metrů znak český rekord 2:10,03 minuty a postoupila do večerního semifinále. V něm za svým dopoledním maximem zaostala jen o 15 setin, ale na účast v osmičlenném pátečním finále to nestačilo.

V akci ještě budou i beachvolejbalisté Petr Beneš a Přemysl Kubala, reprezentant v jachtingu Michael Maier je ve třídě Finn po osmi z deseti jízd dvacátý. Střelec Martin Podhráský je v polovině kvalifikace olympijské soutěže v rychlopalné pistoli čtvrtý. Druhý český reprezentant Martin Strnad je mezi osmnácti účastníky šestnáctý.

Věci se znovu děly při plaveckých soutěžích v Aquatic Centre. Americký fenomén Michael Phelps si vylepšil bilanci nejúspěšnějšího olympionika historie: na 200 metrů polohový závod získal dvacátou olympijskou medaili a šestnácté zlato. Jeho krajanka Rebecca Soniová zase triumfovala na 200 metrů prsa v novém světovém rekordu 2:19,59 minuty a obhájila prvenství z Pekingu. Vylepšila o 41 setin předešlé maximum, které stanovila ve středečním semifinále.

Výkony nejen českých reprezentantů můžete sledovat v celodenním on-linu na Sport.cz.

Reklama

Související témata: