Hlavní obsah

Podhráský je v polovině kvalifikace rychlopalby na OH čtvrtý

Londýn

Střelec Martin Podhráský je v polovině kvalifikace olympijské soutěže v rychlopalné pistoli čtvrtý. Český reprezentant ztrácí jediný bod na vedoucího Rusa Alexeje Klimova. Stejně jako Podhráský mají po 30 ranách na kontě 293 bodů ještě další čtyři střelci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Střelci (zleva) Martin Podhráský, Lenka Marušková, Martin Strnad a Adéla Sýkorová při odletu na olympijské hry v Londýně.

Článek

Druhý český reprezentant Martin Strnad je mezi osmnácti účastníky šestnáctý s nástřelem 287 bodů. Stejně je na tom patnáctý Ralf Schumann, padesátiletý trojnásobný olympijský vítěz z Německa.

V pátek mají střelci na programu druhou část kvalifikace, ve které opět vystřelí každý třicet ran na pět otočných terčů ve vzdálenosti 25 metrů v sériích za osm, šest a čtyři vteřiny, a následně finále pro šest nejlepších. Dnes byl Podhráský nejpřesnější ze všech při střelbě na terče s nejkratším časem na střelbu, kde ztratil jediný bod ze 100. Paradoxně nejhůř mu vyšla střelba s osmisekundovým limitem (96), v prostřední části nastřílel 98 bodů.

Reklama