Hlavní obsah

Číňan Tung Tung je olympijským vítězem na trampolíně

Londýn

Číňan Tung Tung se stal olympijským vítězem ve skocích na trampolíně. Stříbro dnes v Londýně získal Rus Dmitrij Ušakov, bronz zbyl na obhájce zlaté medaile, dalšího Číňana Lu Čchun-lunga.

Článek

Tung Tung, který skončil na olympiádě v Pekingu třetí, vyhrál kvalifikaci a jednoznačně nejlepší sestavu předvedl i ve finále. Díky nejvyšší známce za obtížnost i provedení nasbíral 62,990 bodu a druhého Ušakova předčil o 1,221 bodu. Úřadující vicemistr světa se tak ve třiadvaceti letech dočkal životního úspěchu.

Naopak na triumf z Pekingu i loňského mistrovství světa nenavázal Lu Čchun-lung, který během sestavy cestoval po trampolíně více než konkurenti a kvůli horší známce za provedení se propadl až na třetí příčku.

Finálovou osmičku uzavíral stříbrný medailista z Pekingu Kanaďan Jason Burnett, jenž se hned při druhém prvku dostal mimo vymezený obdélník a musel sestavu ukončit. Už v kvalifikaci po podobné chybě vypadl olympijský šampión z Atén Ukrajinec Jurij Nikitin.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Sportovní gymnastika - skoky na trampolíně:
Muži: 1. Tung Tung (Čína) 62,990, 2. Ušakov (Rus.) 61,769, 3. Lu Čchun-lung (Čína) 61,319, 4. Ito 60,895, 5. Uejama (oba Jap.) 60,240, 6. Fedorenko (Rus.) 59,105, 7. Pennes (Fr.) 58,805, 8. Burnett (Kan.) 6,715.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články