Hlavní obsah

Trampolínistka Frydrychová nepostoupila do olympijského finále

Trampolínistka Zita Frydrychová při své olympijské premiéře nepostoupila do osmičlenného finále. V kvalifikaci obsadila předposlední 15. místo se ziskem 76,560 bodu. Už po první sestavě byla na předposledním pozici a druhou zakončila na žíněnce. Zlato sebrala čínským favoritkám Kanaďanka Rosannagh MacLennanová.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Česká trampolínistka Zita Frydrychová do finále olympijské soutěže nepostoupila

Článek

Dvacetiletá Frydrychová si zajistila účast na hrách v lednu právě v Londýně na předolympijské soutěži. Navázala tak na své předchůdkyně Petru Vachníkovou-Juříčkovou ze Sydney a Lenku Honzákovou-Popkin z Pekingu, ale ani ona nedokázala projít do finále.

Už po první sestavě do něj měla Frydrychové hodně daleko a i když ve druhé předvedla řadu obtížných rotačních prvků, nepodařilo se jí vystoupení dokončit. Po saltu schylmo se odrazila moc do dálky, dopadla na kraj trampolíny a po kotoulu se zastavila na žíněnce. Vrchol liberecké rodačky by měl přijít na olympiádě v Riu de Janeiro za čtyři roky.

Zlatou medaili získala kanadská vicemistryně světa MacLennanová, která byla po kvalifikaci čtvrtá. Stříbro má Číňanka Chuang Šan-šan a bronz její favorizovaná krajanka Che Wen-na. Vítězka z Pekingu a úřadující světová šampionka doplatila ve finále na pokažený závěrečný dopad a byla ráda za třetí místo.

Reklama