Hlavní obsah

Mistr světa Norúzí získal pro Írán druhé zápasnické zlato

Londýn

Druhé zápasnické zlato pro Írán získal v druhý den soutěží na olympijské žíněnce Omid Hadži Norúzí. Úřadující mistr světa potvrdil v Londýně roli největšího favorita v řecko-římském stylu v kategorii do 60 kg. Norúzí porazil ve finále Gruzínce Revaze Lašchiho, bronzové medaile získali Rus Zaur Kuramagomedov a Japonec Rjutaro Macumoto.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Íránský zápasník Omid Hadži Norúzí oslavuje zlatou olympijskou medaili.

Článek

V kategorii do 84 kg chyběla jedna výhra k druhému olympijskému zlatu Egypťanovi Gaberu Ibrahimovi, jenž před osmi lety v Aténách triumfoval v kategorii do 96 kg. Dnes ho ve finále porazil Rus Alan Chugajev a získal své první velké zlato. Bronz brali Danjal Gadžijev z Kazachstánu a Polák Damian Janikowski.

Nejsilnějším zápasníkem v řecko-římském stylu je stejně jako před čtyřmi roky v Pekingu Mijaín López. Vlajkonoš kubánské výpravy dokázal na olympijských hrách v Londýně obhájit zlato v kategorii do 120 kg jako třetí muž v historii po ruské legendě Alexandru Karelinovi a jeho krajanovi Alexandru Kolčinském.

Čtyřnásobný mistr světa López porazil ve finále estonské překvapení Haikiho Nabiho. Bronz na žíněnce v ExCel Centre vybojovali Johan Euren ze Švédska a Turek Riza Kayaalp.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Zápas - řecko-římský styl:
Do 60 kg: 1. Norúzí (Írán), 2. Lašchi (Gruz.), 3. Kuramagomedov (Rus.) a Macumoto (Jap.), 5. Alijev (Ázerb.) a Kebispajev (Kaz.), 7. Angelov (Bulh.), 8. Čung Či-hjon (Korea).
Do 84 kg: 1. Chugajev (Rus.), 2. Ibrahim (Eg.), 3. Gadžijev (Kaz.) a Janikowski (Pol.), 5. Gegešidze (Gruz.) a Noumonvi (Fr.), 7. Shorey (Kuba), 8. Račyba (Ukr.).
Do 120 kg: 1. López (Kuba), 2. Nabi (Est.), 3. Kayaalp (Tur.) a Euren (Švéd.), 5. Pherselidze (Gruz.) a Čugošvili (Běl.), 7. Babadžanzadeh (Írán), 8. Patrikejev (Arm).

Reklama