Hlavní obsah

Čína - Japonsko 3:0Čínské družstvo obhájilo zlato v soutěži stolních tenistek

Londýn

Čínské stolní tenistky podle předpokladů obhájily zlaté olympijské medaile v soutěži družstev. Ve finále porazily jednoznačně 3:0 na zápasy Japonsko. Bronz získaly hráčky čínského původu v barvách Singapuru, které v utkání o třetí místo přehrály 3:0 Koreu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Čínské stolní tenistky ovládly soutěž družstev.

Článek

Číňanky potvrdily dominantní postavení ve stolní tenise. V Londýně získaly dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili, víc při účasti maximálně dvou hráček z jedné země ve dvouhře vybojovat nemohly.

V družstvech se opíraly o olympijskou šampionku Li Siao-sia a poraženou finalistku ze dvouhry Ting Ning, které dohromady povolily Japonkám ve dvouhrách jen jeden set. Vítězný třetí bod získaly Číňanky rovněž se ztrátou jediného setu ve čtyřhře.

Asijská velmoc v kategorii žen navázala na titul z letošního mistrovství světa a bude útočit na olympijský double, protože muži rovněž postoupili do finále. Ve středu se utkají s Koreou.

Stolní tenis:
Ženy:
Družstva - finále:
Čína - Japonsko 3:0
Li Siao-sia - Fukuharaová 3:1 (6, -9, 2, 5), Ting Ning - Išikawová 3:0 (4, 10, 4), Kuo Jüe, Li Siao-sia - Hiranová, Išikawová 3:1 (6, 3, -9, 5).
O 3. místo:
Singapur - Korea 3:0
Feng Tchien-wej - Kim Kjong-a 3:1 (8, 9, -4, 11), Li Ťia-wej - Sok Ha-čung 3:1 (5, 8, -6, 8), Wang Jüe-ku, Li Ťia-wej - Tang Je-so, Sok Ha-čung 3:1 (9, 6, -6, 5).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články