Hlavní obsah

Čína - Korea 3:0Čínští stolní tenisté potvrdili nadvládu, vyhráli soutěž družstev

Londýn

Stolní tenisté Číny napodobili své krajanky a obhájili zlaté olympijské medaile v soutěži družstev. Ve finále porazili 3:0 na zápasy Koreu. Bronzové medaile získali Němci po vítězství 3:1 nad Hongkongem.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Čínské duo Čang Ťi-kche (vlevo), Wang Chao ve finále olympijské soutěže družstev

Článek

Od Číňanů se očekávalo, že dnes doplní sbírku medailí z pingpongových soutěží na maximální možný počet čtyř zlatých a dvou stříbrných. Podařilo se jim to bez větších problémů, i když Korejci přivezli do Londýna velmi zkušený tým.

Olympijský vítěz z Atén Rjo Sung-min však dokázal vzít jen jeden set Ma Lungovi a podobně si vedl i vicemistr světa z roku 2003 Ju Se-hjuk. Ten svým obranářským stylem nutil čerstvého olympijského vítěze Čanga Ťi-kche k opakovaným útočným výpadům. V dlouhých výměnách však favorit chyboval jen ve druhém setu, který Korejec vyhrál 11:5, jinak byl lepší.

Obhajobu zlatých medailí Číňané završili ve čtyřhře, kterou jasně 3:0 na sety vyhrál pár složený z finalistů dvouhry Čanga Ťi-kche a Wang Chaa. Korejci si oproti Pekingu o jedno místo polepšili, naopak o jednu příčku klesli Němci, kteří vypadli s Číňany v semifinále.

V utkání o třetí místo však s překvapením turnaje Hongkongem prohráli jen čtyřhru a bez větších problémů zvítězili 3:1 na zápasy. Dimitrij Ovtcharov tak získal svůj druhý londýnský bronz.

Po vyřazení v osmifinále dvouhry si v soutěži družstev spravil chuť dlouhodobě nejlepší evropský stolní tenista Timo Boll. "Olympiáda pro mě byla jako horská dráha. Medaile ze soutěže družstev je velké zadostiučinění," řekl Boll, který se chystá slavit. "Rok a půl byl pro nás alkohol tabu. Takže bude stačit jedno, dvě piva, abychom se dostali do nálady."

Reklama

Související témata: