Hlavní obsah

Japonská zápasnice Ičová triumfovala na třetí olympiádě za sebou

Londýn
Aktualizováno

Úvodní soutěže zápasnic na olympiádě v Londýně ovládly japonské reprezentantky. Kaori Ičová získala v kategorii do 63 kg zlatou medaili na třetích hrách za sebou a ve váze do 48 kg dnes triumfovala Hitomi Obaraová.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Japonská zápasnice Hitomi Obaraová vybojovala v Londýně zlato ve váze do 48 kg.

Článek

Osmadvacetiletá Ičová si v utkání o zlato poradila s Číňankou Ťing Žuej-süe a navázala na olympijské triumfy z let 2004 a 2008. Stala se tak první japonskou sportovkyní v historii, která dokázala zvítězit v jedné disciplíně na třech hrách v řadě.

Ičová v londýnském finále potvrdila suverenitu v kategorii, které na mistrovství světa kromě let 2008 a 2009 vládne od roku 2002. Pro bronz si došly Batceceg Soronconboldová z Mongolska a Ljubov Volosovová z Ruska.

Obaraová porazila ve finále bronzovou medailistku z předchozích her v Pekingu Mariju Stadnikovou z Ázerbájdžánu. Na třetím místě skončily obhájkyně zlaté medaile Kanaďanka Carol Huynhová a Američanka Clarissa Chunová.

Jednatřicetiletá Obaraová původně po neúspěšné kvalifikaci na předchozí hry v Pekingu ukončila kariéru. O rok později se však rozhodla k návratu a v Londýně zaznamenala na světové scéně už devátý triumf. Na kontě má šest titulů mistryně světa v kategorii do 51 kg, další dva přidala v předchozích dvou letech ve váze do 48 kg, kde v loňském finále porazila v těsném souboji právě Stadnikovou.

Zápas - volný styl:
Ženy:
Do 48 kg: 1. Obaraová (Jap.), 2. Stadniková (Ázerb.), 3. Huynhová (Kan.) a Chunová (USA), 5. Sambouová (Sen.) a Merleniová (Ukr.), 7. Matkowská (Pol.), 8. Kaladzinská (Běl.).
Do 63 kg: 1. Ičová (Jap.), 2. Ťing Žuej-süe (Čína), 3. Soronconboldová (Mong.) a Volosovová (Rus.), 5. Dugrenierová (Kan.) a Michaliková (Pol.), 7. Ostapčuková (Ukr.), 8. Vidiauxová Lopezová (Kuba).

Reklama