Hlavní obsah

Zlato v drezuře získala na OH Britka Dujardinová

Zlatou medaili v drezuře na olympiádě v Londýně získala britská jezdkyně Charlotte Dujardinová. Obhájkyně Anky van Grunsvenová z Nizozemska, která mohla triumfovat na čtvrtých hrách za sebou, byla šestá.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Britská jezdkyně Charlotte Dujardinová s koněm Valegrem vybojovalo pro pořadatelskou zemi zlatou medaili v drezuře

Článek

Sedmadvacetiletá Dujardinová s koněm Valegrem navázala na triumf ze soutěže družstev a získala pro pořadatelskou zemi třetí zlato z šesti možných v jezdectví. Na druhém místě skončila s odstupem necelých dvou bodů Nizozemka Adelinde Cornelissenová, třetí byla další Britka Laura Bechtolsheimerová.

Obhájkyně Van Grunsvenová nenapodobila výkony z předchozích her v Sydney, Atén a Pekingu a obsadila s osmibodovým mankem šestou příčku. Nizozemská jezdkyně tak z Londýna odjela pouze s bronzem ze soutěže družstev.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Jezdectví:
Drezura - jednotlivci: 1. Dujardinová (Brit./kůň Valegro) 90,089 b., 2. Cornelissenová (Niz./Parzival) 88,196, 3. Bechtolsheimerová (Brit./Mistral Hojris) 84,339, 4. Langehanenbergová (Něm./Damon Hill) 84,303, 5. Hester (Brit./Uthopia) 82,857, 6. Van Grunsvenová (Niz./Salinero) 82,000, 7. Schneiderová (Něm./Diva Royal) 81,661, 8. Spreheová (Něm./Desperados) 81,375.

Reklama