Hlavní obsah

Irská boxerka Taylorová získala zlato prakticky doma

Londýn

Když boxerka Katie Taylorová získala vytoužené olympijské zlato, irští fanoušci málem radostí zbořili halu. Čtyřnásobná mistryně světa je ve své zemi sportovní celebritou, byla vlajkonoškou irské výpravy při slavnostním zahájení her v Londýně a dnes potvrdila pozici suverénky v kategorii do 60 kilogramů.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Irská olympijská vítězka v kategorii do 60 kg Katie Taylorová

Článek

Taylorová je prakticky neporazitelná, vedle čtyř světových má ve sbírce i pět evropských titulů. První získala v osmnácti, o rok později poprvé vyhrála na světové scéně.

Britka Natasha Jonesová, která s ní prohrála v úvodním kole olympijského turnaje, její převahu shrnula stručně. "Mohla bych na ni hodit dřez, možná i autobus, a stejně by to nepomohlo. Je nejlepší," řekla.

Taylorová se přitom nevěnuje jen boxu, ale odskočila si i k fotbalu. Za irský národní tým dokonce odehrála na postu záložnice několik zápasů v kvalifikaci mistrovství světa a Evropy.

Její otec a trenér v jedné osobě Peter Taylor by byl rád, kdyby se po olympiádě na zelený trávník vrátila. "Je to trochu bezpečnější. Boxování obětovala svůj život," poznamenal.

Reklama