Hlavní obsah

Jonesová v taekwondu oplatila Chou Jü-čou porážku z MS

Britka Jade Jonesová oplatila Číňance Chou Jü-čou porážku z finále loňského mistrovství světa a vyhrála olympijské zlato mezi taekwondistkami do 57 kg. Dělenou bronzovou medaili získaly Marléne Harnoisová z Fracie a Tseng Li-Cheng z Tchaj-wanu.

Článek

Jonesovou ve finále dotlačila naplněná hala k vítězství 6:4 a Britka získala pro hostitelskou zemi jubilejní 25. zlatou medaili na londýnských hrách.

Soutěž taekwondistů v kategorii do 68 kg vyhrál bronzový medailista z Pekingu Turek Servet Tazegül, který ve finále zdolal Íránce Motameda. Světová jednička předvedla několik útočných kombinací s otočkou ve vzduchu, ale nakonec vyhrála finále jen těsně 6:5.

Na dělené bronzové pozici skončil s Američanem Terrencem Jenningsem Rohulláh Nikpai, který před čtyřmi lety v Pekingu také třetím místem zajistil Afghánistánu vůbec první olympijskou medaili.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Taekwondo:
Muži - do 68 kg: 1. Tazegül (Tur.), 2. Motamed (Írán), 3. Jennings (USA) a Nikpah (Afgh.), 5. Silva (Braz.) a Stamper (Brit.), 7. Boui (Středoafr. rep.) a Husarov (Ukr.).
Ženy - do 57 kg: 1. Jonesová (Brit.), 2. Chou Jü-čou (Čína), 3. Tseng Li-Cheng (Tchaj-wan) a Harnoisová (Fr.), 5. Hamadaová (Jap.) a Mikkonenová (Fin.), 7. Gladovičová (Srb.) a Lopezová (USA).

Reklama