Hlavní obsah

OLYMPIÁDA ON-LINE: "Rychlý holky" postoupily do boje o medaile, Kudlička skončil osmý

Aktualizováno

Čeští fanoušci si ještě vychutnávají radost ze zlatého triumfu Barbory Špotákové, přesto i dnes mohli fandit českým sportovcům. Na atletickém oválu postoupila štafeta žen na 4x400 metrů do finále, které se poběží v sobotu. Tyčkař Jan Kudlička skončil na osmém místě. Do bojů o medaile nezasáhnou bikrosařky Aneta Hladíková a Romana Labounková, které ze semifinále nepostoupily.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Barbora Špotáková se den po triumfu v ženském oštěpu dočkala zlaté medaile.

Článek

Česká čtvrtkařská štafeta ve složení Rosolová, Bergrová, Bartoníčková, Hejnová doběhla ve svém druhém semifinále na čtvrté pozici, ale do sobotního finálového běhu postoupila díky času 3:26:20, který byl sedmý nejrychlejší. Ve finále poběží reprezentace USA, Ruska, Velké Británie, Jamajky, Ukrajiny, Francie a Nigérie.

Tyčkař Jan Kudlička skočil ve finále 5,65 metru, na výšce o deset centimetrů vyšší však už neuspěl a skončil celkově na osmém místě.

O medaile se chtěly poprat české bikrosařky Aneta Hladíková a Romana Labounková. Zejména Hladíková byla až do poslední třetí jízdy ve hře o postup do finále. Nepodařil se jí však start, vzápětí zaváhala na trati a do bojů o finále tak ani jedna z českých bikerek nepostoupila.

Reklama

Související témata: