Hlavní obsah

Volnostylař Burroughs získal pro USA první zápasnické zlato na OH

Volnostylař Jordan Burroughs získal v kategorii do 74 kg pro Spojené státy americké první zápasnické zlato na olympijských hrách v Londýně. Čtyřiadvacetiletý rodák z New Jersey porazil v rozhodujícím duelu v repríze finále loňského mistrovství světa Sadegha Gúdarzího z Íránu.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Americký zápasník Jordan Ernest Burroughs se raduje ze zlaté olympijské medaile.

Článek

Burroughs podle agentury AP vyhrál od odchodu z Nebraské univerzity 38 zápasů za sebou. O bronz se dnes podělili Uzbek Soslan Tigijev a Denis Carguš z Ruska.

Jeho krajan Džamal Otarsultanov se po třech titulech mistra Evropy dočkal v kategorii do 55 kg olympijského zlata. Ve finále porazil Gruzínce Vladimira Chinčegašviliho.

Ruští zápasníci dosud v Londýně vybojovali čtyři zlaté medaile. Bronz v nejlehčí mužské kategorii získali Japonec Šiniči Jumoto a Jang Kjong-il z KLDR.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Zápas - volný styl:
Muži:
Do 55 kg: 1. Otarsultanov (Rus.), 2. Chinčegašvili (Gruz.), 3. Jang Kjong-il (KLDR) a Jumoto (Jap.), 5. Nijazbekov (Kaz.) a Velikov (Bulh.), 7. Džaburjan (Arm.), 8. Rahímí (Írán).
Do 74 kg: 1. Burroughs (USA), 2. Gúdarzí (Írán), 3. Tigijev (Uzb.) a Carguš (Rus.), 5. Hatos (Maď.) a Gentry (Kan.), 7. Chucišvili (Gruz.), 8. Midana (Guinea-Bissau).

Reklama