Hlavní obsah

OLYMPIÁDA ON-LINE: Londýn se loučí s hrami, Kulhavý přidal čtvrté zlato

Londýn
Aktualizováno

Poslední olympijský den přinesl ještě jednu zlatou medaili pro Českou republiku. Čtvrtou zlatou medaili vybojoval v závodě cross country Jaroslav Kulhavý. Moderní pětibojařka Natálie Dianová obsadila při svém prvním startu pod pěti kruhy 22. místo. Na zlatou maratónskou medaili nedosáhl ani jeden z Keňanů, nýbrž Stephen Kiprotich z Ugandy. Finále turnaje basketbalistů podle očekávání vyhráli hvězdní hráči USA, když stejně jako před čtyřmi roky v Pekingu porazili Španělsko.

Foto: Tim Wimborne, Reuters

Jaroslav Kulhavý v olympijském závodě horských kol

Článek

Loňský vítěz Světového poháru neodstartoval nejlépe, ale brzy se protlačil mezi první závodníky. Nejdříve jezdil v pětičlenné skupině, načež se od ostatních oddělili tři nejlepší - Ital Marco Aurelio Fontana, Švýcar Nino Schürter a Jaroslav Kulhavý. V posledním kole odpadl Fontana a o vítězství si to rozdali Schürter s českým závodníkem. Kulhavý se dostal na první příčku v závěrečném kopci a pomyslnou cílovou pásku proťal jako první. Další čeští závodníci Jan Škarnitzl a Ondřej Cink skončili na 12., respektive 14. místě.

V poslední den her byli v akci ještě další dva čeští reprezentanti. Hned brzy ráno se do boje pustila moderní pětibojařka Natálie Dianová, která při prvním startu na olympijských hrách dokončila závod na 22. místě. V pravé poledne našeho času pak startoval maratón, na jehož start se postavil i Jan Kreisinger. Český zástupce skončil na 67. příčce, poslední atletickou disciplínu olympiády vyhrál Stephen Kiprotich z Ugandy.

Ve 22:00 začal závěrečný ceremoniál, při němž českou vlajku přinesla na Olympijksý stadión dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Třicáté letní olympijské hry se stávají minulostí, za čtyři roky přivítá nejlepší sportovce světa Rio de Janeiro.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články