Hlavní obsah

Volnostylař Jonemicu získal pro Japonsko čtvrté zápasnické zlato

Volnostylař Tacuhiro Jonemicu získal v kategorii do 66 kg pro Japonsko čtvrté zápasnické zlato na olympijských hrách v Londýně. Vicemistr světa napodobil tři krajanky, které triumfovaly v minulých dnech, a zajistil své zemi první mužské zápasnické zlato od Soulu 1988.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Volnostylař Tacuhiro Jonemicu z Japonska

Článek

Jonemicu týden po šestadvacátých narozeninách porazil v souboji o zlato Sušila Kumara, jenž jako první Ind v historii zápasil v olympijském finále. Bronz získali Akžurek Tanatarov z Kazachstánu a Kubánec Livan López.

Poslední zápasnickou medaili v londýnské hale ExCeL vybojoval v kategorii do 96 kg Američan Jacob Varner. Bronzový medailista z mistrovství světa zdolal ve finále Ukrajince Valerije Andrijceva, o třetí místo se podělili George Gogšelidze z Gruzie a Chetag Gazjumov z Ázerbájdžánu.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Zápas - volný styl:
Muži:
Do 66 kg: 1. Jonemicu (Jap.), 2. Kumar (Indie), 3. Tanatarov (Kaz.) a López (Kuba), 5. Sahin (Tur.) a Hasanov (Ázerb.), 7. Veranes (Kan.), 8. Safarjan (Arm.).
Do 96 kg: 1. Varner (USA), 2. Andrijcev (Ukr.), 3. Gogšelidze (Gruz.) a Gazjumov (Ázer.), 5. Kurbanov (Uzb.) a Jazdání (Írán), 7. Musajev (Kyrg.), 8. Isokawa (Jap.).

Reklama