Hlavní obsah

Basketbalisty USA povedou na olympiádě Bryant a James

CHICAGO

Nejužitečnější hráč uplynulého ročníku NBA Kobe Bryant a nejlepší střelec LeBron James jsou hlavními hvězdami v týmu amerických basketbalistů, který se pokusí na olympijských hrách v Pekingu napravit nepovedené výsledky z posledních let. Před čtyřmi lety na olympiádě v Aténách skončil favorizovaný výběr USA na třetím místě a stejně dopadl předloni na mistrovství světa v Japonsku.

Článek

Dvanáctka vybraných hráčů začne přípravu na turnaj v Pekingu pod vedením kouče Mika Krzyzewského v pátek v Las Vegas. Do olympijské soutěže vstoupí Američané 10. srpna utkáním s domácí Čínou.

Podle výkonného ředitele americké federace Jerryho Colangela se výběr hráčů řídil tím, aby si spolu rozuměli a vytvořili dobrý tým. "V minulosti už se ukázalo, že soubor hvězd neznamená automaticky úspěch," uvedl Colangelo, který je zároveň předsedou Phoenixu Suns.

V týmu je šest rozehrávačů, pět křídelních hráčů a jediný typický pivot Dwight Howard.

Nominace USA:
Carmelo Anthony (Denver), Carlos Boozer a Deron Williams (oba Utah), Chris Bosh (Toronto), Kobe Bryant (LA Lakers), Dwight Howard (Orlando), LeBron James (Cleveland), Jason Kidd (Dallas), Chris Paul (New Orleans), Tayshaun Prince (Detroit), Michael Redd (Milwaukee), Dwyane Wade (Miami)

Reklama

Související témata: