Hlavní obsah

Jao Ming se uzdravil a je připraven hrát na olympiádě

Basketbalista Jao Ming je připraven k prvnímu soutěžnímu zápasu od březnové operace nohy. S čínským reprezentačním týmem se v tomto týdnu zúčastní předolympijského přípravného turnaje o Stankovičův pohár.

Článek

Pivot Houstonu, pro kterého minulá sezóna NBA skončila únavovou zlomeninou v levé noze, se zhruba před měsícem vrátil do Číny a připojil se k národnímu týmu. Dva přípravné zápasy s Austrálií však ještě neodehrál.

"Jao definitivně jede na Stankovičův pohár a šance na to, aby hrál, je velmi vysoká," potvrdil viceprezident Čínské basketbalové federace Chu Ťia-š' listu Oriental Sports Daily.

Jao minulý měsíc oznámil, že jeho šance zúčastnit se přípravného turnaje, v kterém budou hrát vedle domácí Číny i Srbsko, Angola a Rusko, jsou 50 na 50. Nyní je ale pravděpodobné, že 228 centimetrů vysoký basketbalista nastoupí. Zápas s Angolou, která bude jedním ze soupeřů Číny v základní skupině olympijského turnaje, přitom považuje asijská velmoc za nejdůležitější přípravný duel.

Čína vstoupí do olympijského turnaje v Pekingu zápasem proti USA, v jejichž výběru nechybějí ani hvězdy NBA Kobe Bryant a LeBron James. Utkání je na programu 10. srpna, dva dny po slavnostním zahájení her.

Reklama

Související témata: