Hlavní obsah

Basketbalisté USA převálcovali v olympijské přípravě Kanadu

LAS VEGAS

V prvním a posledním přípravném utkání na domácí půdě před olympijskými hrami rozdrtili američtí basketbalisté Kanadu 120:65. Jedním z hlavních strůjců vítězství byl Dwyane Wade, který dostal šanci v základní sestavě díky zranění LeBrona Jamese, jenž má lehký výron kotníku. Wade, jenž kvůli potížím s kolenem musel předčasně ukončit sezónu v NBA a od března nehrál, nastřílel 20 bodů stejně jako Carmelo Anthony a Michael Redd.

Článek

"Je to bojovník, to každý ví. Pracoval na sobě jako asi málokdo, aby se dostal znovu do formy. Už v tréninku bylo znát, že je to zase on," chválil oporu Miami rozehrávač Chris Paul.

Wade prý nepochyboval o své formě. "Od května jsem byl pořád v posilovně," prohlásil předloňský šampión NBA.

Kanadský výběr neměl proti americkým favoritům her v Pekingu šanci, i když byl na rozdíl od soupeře rozehraný. V minulém týdnu startoval v závěrečné olympijské kvalifikaci v Aténách, ale mezi trojici postupujících se nedostal.

Americký tým vedený koučem Mikem Krzyzewským čekají ještě dva exhibiční duely v Macau a dva zápasy v Šanghaji. Do olympijského turnaje vstoupí 10. srpna utkání s domácí Čínou.

Reklama

Související témata: