Hlavní obsah

Diskařka Dietzschová se vzdala startu na olympiádě

NEUSS

Mezi soupeřkami české diskařky Věry Cechlové na olympijských hrách v Pekingu bude chybět legendární Němka Franka Dietzschová. Čtyřicetiletá trojnásobná mistryně světa se rozhodla vzdát účasti kvůli nedostatečné výkonnosti, za níž stojí dlouhodobé zdravotní problémy.

Článek

"Už nebudu čekat na nějaký zázrak. Olympiáda se odehraje beze mně," řekla úřadující světová šampiónka internetovému vydání deníku Sport Bild.

Dietzschová byla nominována na svoji pátou olympiádu bez splněného limitu. V jeho překonání jí bránily především zdravotní potíže. Kvůli vysokému tlaku jí na počátku června zakázali lékaři na nějakou dobu trénovat, později laborovala i se zraněním levé nohy a problémy se štítnou žlázou.

Závodnice s osobním rekordem 69,51 metru v této sezóně nepřehodila ani 60 metrů. "Do Pekingu jsem chtěla jet jen v případě, že budu mít na finále. A to při současné výkonnosti nemám," uvedla Dietzschová, jejímž olympijským maximem je čtvrté místo z Atlanty 1996. Konec kariéry ale ještě neoznámila, láká ji v příštím roce start na domácím MS v Berlíně. "Rozhodne ale zdraví," dodala.

Reklama