Hlavní obsah

Van den Hoogenband poplave v Pekingu jen kraulařskou stovku

Nizozemský plavec Pieter van den Hoogenband se na olympijských hrách v Pekingu pokusí potřetí za sebou vyhrát kraulařskou stovku a obětuje kvůli tomu i start na dvoustovce, na níž na předchozích dvou hrách vybojoval zlato a stříbro. Třicetiletý Holanďan se nechal v domácích médiích slyšet, že mezi oběma závody je na jeho možnosti příliš málo času.

Článek

"Už nejsem ten mladý bůh ze Sydney 2000. Je mi třicet a potřebuju trochu šetřit síly," citoval Van den Hoogenbanda deník Telegraaf. Finále dvoustovky je na programu 12. srpna ráno a už odpoledne začnou rozplavby na poloviční trati.

Nizozemec je přesvědčen, že by byl v delším závodě schopen vybojovat stříbro za americkým favoritem Michaelem Phelpsem, chce se ale raději plný sil poprat o prestižní titul na stovce. V historii se přitom zatím žádnému muži nepodařilo vyhrát na jedné trati tři zlaté olympijské medaile. "Chci prostě vyhrát sto metrů. Raději vypustím dvoustovku, abych měl šanci ještě jednou uspět a zkompletovat trilogii," dodal Van den Hoogenband.

O třetí olympijský titul za sebou se bude v Pekingu pokoušet i Australan Grant Hackett, vládce nejdelší bazénové trati 1500 metrů.

Reklama

Související témata: