Hlavní obsah

Američtí basketbalisté v ostré přípravě zdolali Rusy o 21 bodů

ŠANGHAJ

Američtí basketbalisté se v předolympijské přípravě střetli s dosud nejtěžším soupeřem a v Šanghaji porazili Rusko 89:68. Nejvíce se prosazovali hvězdní Kobe Bryant s 19 a Carmelo Anthony se 17 body. Americký výběr chce v Pekingu odčinit neúspěchy z poslední doby, na velký triumf čeká osm let.

Článek

Tým složený z největších hvězd NBA si do tohoto utkání držel průměr 118 nastřílených bodů na zápas a své soupeře porážel rozdílem několika tříd. Úřadující mistři Evropy však nedovolili Američanům tolik rychlých brejků a drželi skóre v únosných mezích. Jejich ofenzivu vedli především Andrej Kirilenko z Utahu a naturalizovaný Američan J. R. Holden z CSKA Moskva.

Hlavním objektem zájmů patnáctitisícového kotle byl ale Bryant, jehož fanoušci vyvolávali pokřikem "MVP!" poukazujícím na to, že letos poprvé získal prestižní ocenění v NBA.

Trenéra Mikea Krzyzewského mohl také těšit výkon Dwyana Wadea, jenž jako hráč z lavičky zaznamenal 16 bodů. Prokázal tak, že je plně v kondici po operaci levého kolena, kvůli kterému vynechal závěr sezóny NBA.

Americký výběr čeká poslední příprava v úterý proti Austrálii, samotný olympijský turnaj pro ně začne v neděli duelem proti domácí Číně.

Reklama

Související témata: