Hlavní obsah

Sprinter Gay doléčuje stehenní sval a již vyrazil do Pekingu

MNICHOV

Americký sprinter Tyson Gay se stále zotavuje ze zranění stehenního svalu, pro olympijský závod v běhu na 100 metrů však bude podle vlastních slov stoprocentně připraven. Světový šampión to prohlásil v úterý na letišti v Mnichově před odletem do Pekingu.

Článek

"Až se postavím v Pekingu na dráhu, nemusíte se o mě bát. Budu připraven běžet," citovala agentura AP Gaye, který si stehno poranil při čtvrtfinále dvoustovky při americké olympijské kvalifikaci před měsícem v Eugene. V Číně tak poběží jen na stovce a ve štafetě na 4x100 metrů.

Gay kvůli zranění odřekl účast na mítinku v Londýně a poslední fázi přípravy před hrami strávil v Mnichově, kde byl v péči ortopedických specialistů. Rozhodl se také vynechat závěrečné soustředění amerických atletů v čínském Ta-Lienu, aby mohl být v pátek přítomen slavnostnímu zahájení olympiády. V minulosti se museli všichni sprinteři účastnit tréninkového kempu před hrami, kde se připravovali na štafetový závod, Gay však dostal od americké atletické federace výjimku.

Po slavnostním ceremoniálu Gay zůstane v Pekingu a bude se připravovat na stovku, která by měla patřit k vrcholům olympiády. Proti Američanovi se postaví světový rekordman Jamajčan Usain Bolt a předchozí nejrychlejší muž planety jeho krajan Asafa Powell. Rozběhy začínají 15. srpna, finále je na programu o den později.

Reklama