Hlavní obsah

Americké basketbalistky vyhrály přípravný turnaj před OH

CHAI-NING

Americké basketbalistky, které budou v sobotu prvními soupeřkami české reprezentace na olympijském turnaji, vyhrály přípravný turnaj v čínském Chai-ningu. Ve finále porazily úřadující mistryně světa z Austrálie 71:67.

Článek

Favoritky olympijských her se v plné síle utkaly poprvé od finále před čtyřmi lety v Aténách, kde se Američanky po výhře 74:63 radovaly ze zisku zlatých medailí. Před dnešním duelem oba tábory ujišťovaly, že půjde o čistě přípravný duel, ale nasazení na palubovce vypadalo jinak.

V těsném utkání nakonec uspěly basketbalistky USA s přispěním autorky 14 bodů Lisy Leslieové. Australanky doplatily na méně vyrovnaný kádr. Nejlepší střelkyní zápasu byla jejich hráčka Penny Talorová, která zaznamenala 19 bodů, největší australská hvězda Lauren Jacksonová přidala dalších šestnáct a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou turnaje.

Zápas o třetí místo dnes vyhrály další české soupeřky z Číny, které porazily 63:51 Lotyšsko. Ze sokyň českého výběru v základní skupině se turnaje zúčastnilo ještě Mali, které skončilo poslední po prohře 52:79 v utkání o páté místo s Ruskem.

Reklama

Související témata: