Hlavní obsah

Izraelský judista Zeevi před OH sází na zarostlou tvář a zmrzlinu

PEKING

Izraelský judista Ariel Zeevi chce na olympiádě v Pekingu zastrašovat soupeře zarostlou tváří, sám se uklidňuje zmrzlinou. Bronzový medailista z kategorie do 100 kilogramů na předchozích hrách v Aténách tentokrát pomýšlí ještě výše.

Článek

Čtyři dny před soutěží, která ho čeká 14. srpna, se nehodlá holit. "Pro mě je jít do závodu jako jít do války a před bitvou se taky neholíte. Nejsem žádný plavec. Musím být agresivní, vypadat agresivně, ne mít obličej mírumilovného muže," řekl po dnešním tréninku agentuře Reuters.

Jednatřicetiletý judista chce dopadnout ještě lépe než v roce 2004. "Cítím se skvěle. Je to moje třetí olympiáda, naposledy jsem měl bronz. Opravdu doufám, že vylepším barvu své medaile," naznačil své cíle.

Za velkého konkurenta považuje nejen Japonce Keidžiho Suzukiho, který na olympiádě v Aténách triumfoval v nejtěžší váhové kategorii, ale i dalších osm až devět soupeřů. "V judu navíc dochází ke spoustě překvapení, což je na něm jedna z nejkrásnějších věcí, i když špatná pro favority," poznamenal.

Aby si před závodem udržel psychickou pohodu, nedodržuje úzkostlivě životosprávu. "Nejím u McDonalda, ale každý den si dám zmrzlinu. Myslím, že je lepší se usmívat než nejíst zmrzlinu a být celý den nervózní," vysvětlil.

V Aténách se dostával do varu filmem Rocky IV se Sylvesterem Stallonem v titulní roli, ale do Pekingu si žádné bojové snímky nepřivezl. "Letos jdu po zlatu, takže nepotřebuju žádnou další inspiraci," dodal.

Reklama

Související témata: