Hlavní obsah

V ruském týmu výškařů nezbylo místo na Těrešina

IRKUTSK

Na Andreje Těrešina zbyl Černý Petr ve středečním rozeskakování s čtyřiatřicetiletým Vjačeslavem Voroninem o poslední místo v ruském olympijském týmu výškařů. Jejich závod na soustředění reprezentace v Irkutsku nedopadl podle tabulkových předpokladů, takže na hry odjede o osm let starší Voronin, třebaže letos skočil o centimetr méně (230) než jeho rival.

Článek

K nominačnímu závodu došlo poté, co se oba výškaři podělili na domácím šampionátu, který byl národní olympijskou kvalifikací, o druhé místo. Za normálních okolností by se do nominace vešli a také byli zařazeni do týmu.

Jenže o několik dnů později se do čela světových tabulek posunul skokem přes 238 cm Andrej Silnov, který byl původně na ruském mistrovství až čtvrtý, a národní olympijský výbor si vynutil jeho dodatečnou nominaci.

Voronin, světový šampión ze Sevilly 1999 a vicemistr světa z Edmontonu 2001, přeskočil v Irkutsku napoprvé 227 cm, Těrešin, který předloni vybojoval stříbro na halovém MS, zdolal jen 223. Podle ruských médií vzbudil závod obrovský zájem a stadion zaplnila vedle sportovců, trenérů a novinářů i řada diváků. Skokané měli roli o to těžší, že pršelo.

V nominaci je vedle Voronina a Silnova ještě ruský mistr Jaroslav Rybakov.

Reklama