Hlavní obsah

Gymnastická hvězda Hypolito si věří jen ve dvou disciplínách

PEKING

Dvojnásobný mistr světa v prostných Diego Hypolito bude v Pekingu startovat vedle své hlavní gymnastické disciplíny už pouze na přeskoku. Hvězdný Brazilec se na další nářadí ani nepřipravoval, aby mohl zazářit na těch, v nichž se považuje za medailového kandidáta.

Článek

"Připravoval jsem se jen na prostná a přeskok," řekl v Pekingu třiadvacetiletý šampión z let 2005 a 2007 a vůbec první Brazilec, který se ve sportovní gymnastice stal mistrem světa. "A přeskok jako takový je dobrá příprava na prostná," dodal.

Mezi oběma světovými zlaty získal na prostných ještě stříbro, od loňského titulu ale jeho příprava na vrcholný závod dosavadní kariéry neprobíhala zrovna ideálně. V březnu se podrobil operaci pravého kolena a vzápětí se na jeho fyzické kondici podepsalo také onemocnění horečkou dengue, se kterým rovněž ležel v nemocnici.

"Moskyti mi v přípravě na Peking nezabrání," nechal se tehdy slyšet Hypolito s odkazem na způsob šíření tohoto horečnatého virového onemocnění. Ve středu rovněž optimisticky prohlásil, že je v dobré kondici. "Nemám žádné zranění a jsem připraven na prostná a přeskok," řekl.

Reklama

Související témata: