Hlavní obsah

Tenisová jednička Ivanovičová vzdala start na olympiádě

Světová tenisová jednička Ana Ivanovičová se kvůli zraněnému palci na ruce rozhodla odstoupit z olympijských her v Pekingu. Nejvýše nasazená srbská hráčka mohla v případě postupu narazit ve druhém kole na českou tenistku Lucii Šafářovou. V pavouku se místo ní objeví izraelská fedcupová reprezentantka Tzipora Obzilerová.

Článek

Ivanovičová si stěžovala na zánět v palci od nedávného turnaje v Montrealu, ale doufala, že intenzivní léčba jí umožní v Pekingu hrát. Od příletu do Číny však nebyla schopná trénovat s raketou v ruce.

"Tohle je jeden z nejtěžších momentů v mé kariéře, jsem strašně zklamaná. Strašně jsem se těšila, že tady budu hrát," prohlásila dvacetiletá vítězka letošního Roland Garros, kterou v pondělí v čele světového žebříčku vystřídá krajanka Jelena Jankovičová.

Ivanovičová není jedinou odhlášenou

Během jednoho až dvou dní se chystá opustit olympijskou vesnici a udělat všechno pro to, aby mohla startovat na US Open. Poslední grandslam sezóny začne 25. srpna. "Nechci si dávat moc velké naděje, protože mám jenom dva týdny na zotavení. Je to opravdu frustrující. Znovu si promluvím s lékaři a uvidím, co bude nejlepší udělat," řekla.

Peking jí ani mimořádné nasazení lékařů nezachránilo. "Zkusila jsem všechno, abych se uzdravila, a během posledních deseti dní jsem absolvovala víc lékařských procedur než v celém životě. Rozhodla jsem se přijet sem a zkusit trénovat, ale bylo to moc bolestivé. Tohle zranění potřebuje čas a právě ten teď nemám," prohlásila.

Turnaj tenistek přišel o další hvězdu. Po potížích s ramenem v Pekingu chybí Ruska Maria Šarapovová, kvůli vleklým problémům se zraněným kolenem se v pátek odhlásila z dvouhry i další bývalá světová jednička Lindsay Davenportová z USA.

Reklama

Související témata: