Hlavní obsah

Malý bahamský tenista v Pekingu radostí vyrostl

PEKING

Když bylo bahamskému tenistovi Devinovi Mullingsovi osm let, házely mu ostatní děti kvůli jeho špatné hře vypůjčenou raketu přes plot. Za někdejší ústrky si nyní užívá sladkou odměnu - na olympijském turnaji si zahraje v soutěži se světovými hvězdami.

Článek

Až 1025. hráč světového žebříčku měl v Pekingu nastoupit pouze ve čtyřhře s Markem Knowlesem, ale po odstoupení Chorvata Ivana Ljubičiče kvůli zranění zad dostal vstupenku i do soutěže v singlu. Objeví se tak po boku velikánů Rogera Federera či Rafaela Nadala.

S pouhými 168 centimetry je jednadvacetiletý Mullings nejmenším hráčem turnaje. Poté, co se na poslední chvíli dostal mezi 64 vyvolených, radostí o mnoho vyrostl a již se nemůže dočkat souboje s Argentincem Agustinem Callerim.

"Tomu se říká být ve správný čas na správném místě. Bylo to neuvěřitelné," popsal Mullings moment, kdy se během tréninku dozvěděl o své velké chvíli. I s odstupem času stále nevěřícně kroutil hlavou.

Nemůže se dočkat

Ještě předtím ho však čeká deblová výzva v podobě utkání proti nejvýše nasazenému páru, bratrům Mikovi a Bobovi Bryanovým ze Spojených států. Pak už přijde jeho chvíle a Mullings se nemůže dočkat hlavně toho, až bude s Federerem či Nadalem sdílet stejnou šatnu.

"Nechci je moc dlouho otravovat, ale chtěl bych je potkat a pořídit co nejvíce fotek. Může to být jediná příležitost v životě," prohlásil Mullings.

Když v osmi letech s tenisem začínal, sotva tušil, že si jednou na olympiádě zahraje. "U základní školy ve Freeportu byly nějaké kurty a já se tam chodil jen tak dívat na tenis, než si mě přišli rodiče vyzvednout. Jednou jsem se rozhodl hrát a zkusil to, ale ostatní děti nebyly zrovna milé. Házely raketu za plot," vzpomínal Mullings.

Tato nepříjemná zkušenost ho však jen utvrdila v touze hrát tenis. Požádal tedy otce, aby mu zařídil soukromé lekce, a po trénincích na Floridě se stal bahamskou jedničkou.

Věří, že už si získal i uznání svých někdejších dětských trapitelů. "Musí vidět, jak moc jsem se zlepšil, takže by mou hru mohli nyní respektovat," uvedl Mullings.

Reklama