Hlavní obsah

Španělská cyklistka Morenová měla na OH pozitivní dopingový test

PEKING

O první dopingový případ v dějišti olympijských her Pekingu se postarala španělská cyklistka Maria Isabel Morenová. Jak v pondělí uvedl Mezinárodní olympijský výbor, byla pozitivně testována na zakázanou látku EPO.

Článek

Sedmadvacetiletá Morenová neprošla kontrolou už 31. července v olympijské vesnici a brzy nato odcestovala domů. Původně byla přihlášena jak do nedělního silničního závodu, tak do časovky. MOV jí odebral olympijskou akreditaci a předal případ cyklistické unii UCI.

Představitelé španělského svazu uvedli, že se o případu dozvěděli v pondělí ráno, poté co doping Morenové potvrdila nedělní analýza B-vzorku. "Dorazila do Číny s první částí španělské výpravy 31. července. Zdá se, že hned tentýž den se podrobila dopingovému testu, zpanikařila a požádala cyklistický svaz, aby se mohla vrátit do Madridu," řekl agentuře Reuters mluvčí španělského olympijského výboru José Maria Bellon.

Trojnásobná mistryně Španělska Morenová na své oficiální stránce www.maribelmoreno.com uvedla, že utrpěla v olympijské vesnici "silný záchvat úzkosti". V pondělí se má k celé události vyjádřit na tiskové konferenci v Zaragoze.

Reklama