Hlavní obsah

Číňané získali druhé zlato ve skocích do vody

PEKING

Čínští reprezentanti na olympiádě pokračují v dominanci ve skocích do vody. Po nedělním triumfu ženské dvojice Kuo Ťing-Ťing, Wu Min-sia v synchronních skocích ze třímetrového prkna v pondělí jejich mužští kolegové Lin Jüe a Chuo Liang vyhráli soutěž dvojic z desetimetrové věže. S odstupem bezmála osmnácti bodů za nimi skončili stříbrní Němci Patrick Hausding a Sascha Klein, bronzovou medaili získali Rusové Gleb Galperin a Dmitrij Dobroskok.

Článek

Čínští reprezentanti potvrdili roli největších favoritů soutěže, v této disciplíně jsou totiž sedmnáctiletý Lin Jüe a o necelé dva roky starší Chuo Liang úřadujícími mistry světa. Při olympijské premiéře se hned po prvním finálovém kole díky vysokým známkám včetně jedné desítky usadili v čele pořadí a už na této pozici zůstali.

Na stříbrné příčce se dlouho drželi ruští reprezentanti, ale pokazili pátý ze šesti finálových skoků a dostali se před ně němečtí skokani.

Skoky do vody:
1. Lin Jüe, Chuo Liang (Čína) 468,18 bodu, 2. Hausding, Klein (Něm.) 450,42, 3. Galperin, Dobroskok (Rus.) 445,26, 4. Helm, Newbery (Austr.) 444,8, 5. Boudia, Finchum (USA) 440,64, 6. Ortega, Uran (Kol.) 423,66, 7. Guerra Oliva, Fornaris (Kuba) 409,38, 8. Aldridge, Daley (Brit.) 408,48.

Reklama

Související témata: