Hlavní obsah

Výhry Emmons a Kosteleckého viděly na ČT2 desítky tisíc diváků

PRAHA

Sobotní olympijské vítězství české reprezentantky Kateřiny Emmons ve vzduchové pušce i nedělní výhru jejího kolegy Davida Kosteleckého ve střelbě na trap sledovaly ve vysílání ČT2 v brzkých ranních hodinách desítky tisíc diváků. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Článek

Závod, v němž Emmons vybojovala zlato pro Česko v první finálové soutěži letošních her, se odehrál v sobotu před pátou hodinou ráno. V tu dobu jej na ČT2 sledovalo 44 000 televizních vytrvalců a těch, kteří si v sobotu přivstali. Znamená to, že na ČT2 koukala téměř třetina ze všech diváků v tu dobu u obrazovek.

Desetiminutové vyhlášení výsledků závodu a předání medaile Emmons od 5:30 zhlédlo 65 000 diváků ČT2. Podíl na sledovanosti činil přes dvě pětiny.

Nedělní souboj Kosteleckého se soupeři a s asfaltovými holuby sledovalo mezi 9:00 a 9:50 celkem 57 000 fanoušků. Předání zlaté medaile Kosteleckému se uskutečnilo mezi 10:25 a 10:30, ceremoniál si nenechalo ujít 50 000 zájemců.

Sledovanost ovlivňuje časový posun

Olympijské hry se letos konají v Pekingu, kde je nyní o šest hodin více než v Česku. Časový posun tak u přenosů z her výrazně ovlivňuje počet diváků.

Před dvěma lety například zlatý závod lyžařky Kateřiny Neumannové na 30 kilometrů na zimní olympiádě v Turíně vidělo 648 000 dospělých. Předání zlaté olympijské medaile vítězi desetiboje Romanu Šebrlemu na hrách v Aténách pak k obrazovkám ČT přilákalo ve středu 25. srpna 2004 večer dokonce téměř 1,23 miliónu dospělých.

Reklama