Hlavní obsah

Belgický fotbalista Kompany nakonec na olympiádě nezůstane

ŠANGHAJ

Ještě o den déle si budou muset fotbalisté Hamburku počkat na návrat obránce Vincenta Kompanyho. Dvaadvacetiletý Belgičan totiž zmeškal zpáteční let z olympiády v Pekingu a nyní řeší, jak se vlastně zpátky do Německa dostane. Dnes o tom informovala belgická média, podle nichž si hráč zapomněl na letiště vzít cestovní pas.

Článek

Kompany měl odletět dnes ráno z Pekingu přes Frankfurt do Hamburku, jenže už na pekingském letišti jeho cesta skončila. Při odbavení totiž u sebe neměl pas a musel se vrátit do olympijské vesnice.

Sám hráč přitom do Německa vůbec nechtěl, ale návrat ještě před koncem základní skupiny slíbil svému zaměstnavateli. K cestě zpět jej donutila až důrazná intervence vedení Hamburku.

Ráno ještě vše nasvědčovalo tomu, že se Kompany podvolil. "Dnes odcestuje," řekl ráno agentuře AP mluvčí belgického týmu Nicolas Cornu.

"Hamburk zatlačil na vedení svazu, protože s ním měl dohodu, že dvaadvacetiletý Kompany se po dvou zápasech vrátí. Svaz proto neměl na výběr," dodal. Pak ale přišla nenadálá komplikace.

Kompany by se měl v sestavě Hamburku objevit v pátečním zahajovacím bundesligovém duelu s mistrovským Bayernem Mnichov. Do Německa se přitom mohl vrátit ještě o pár dnů dřív, protože v zahajovacím duelu s Brazílií byl vyloučen a následující zápas s Čínou sledoval jen z tribuny.

Reklama