Hlavní obsah

Američan Eller získal zlato ve dvojitém trapu

PEKING

Americký střelec Glenn Eller slaví zisk zlaté medaile ve dvojitém trapu v novém olympijském rekordu. Šestadvacetiletý brokař udržel svůj náskok z kvalifikace a zvítězil se 190 přesnými zásahy s náskokem tří ran před Italem Franceskem d'Aniellem. Bronz má domácí Číňan Chu Pin-jüan, který měl o šest přesných zásahů méně než vítězný Eller.

Článek

Eller skončil před osmi lety v Sydney dvanáctý a o čtyři roky později v Aténách sedmnáctý, dnešní soutěž mu však vyšla skvěle. Do finále vstupoval s náskokem čtyř zásahů před d'Aniellem, a přestože hned na úvod dva terče minul, zlato si pojistil 45 zásahy z 50 možných. O jednu trefu více zaznamenali ve finále jen další dva medailisté.

Letošní soutěž si Eller na rozdíl od předešlých dvou startů na olympijských her užíval v pohodě a bez zdravotních problémů. V Sydney snědl špatný šunkový sendvič, letos se prý pro jistotu živil americkými hamburgery a pizzou. "Šel jsem tehdy na procházku, někde jsem snědl sendvič a cítil jsem se strašně. Pořád jsem se snažil soutěžit, ale bylo mi strašně. Jsem strašně rád, že se teď nic podobného neopakovalo," řekl novinářům Eller, který pak v Aténách měl potíže s krčním nervem.

Člen týmů americké armády byl po vítězství ve finále Světového poháru v loňském roce řazen mezi favority. Získal také zlatou medaili na mistrovství světa v roce 2003 a o rok dříve stříbro. V dějišti v Pekingu mu fandila rodina. "Bylo skvělé, že tu byli. Fandili mi už na minulých dvou olympiádách a je úžasné, že jsem pro ně teď získal zlato," navázal v 26 letech nejmladší účastník finále. Domů už se těší na lov. "Lovím rád, především jeleny."

Pozici na stupních vítězů neudržel další Američan Jeffrey Holguin, který ve finále střílel nejhůře a spadl ze třetí na čtvrtou pozici. S pátým místem se musel spokojit vítěz z Atlanty 1996 Russell Mark z Austrálie a šestý skončil držitel zlata ze Sydney Richard Faulds z Velké Británie.

Obhájce vítězství z Atén Ahmad Maktúm ze Spojených arabských emirátů neprošel v rozstřelu do finálové šestice a byl sedmý.

DVOJITÝ TRAP:
1. Eller (USA) 190 (145+45), 2. d'Aniello (It.) 187 (141+46), 3. Chu Pin-jüan (Čína) 184 (138+46), 4. Holguin (USA) 182 (140+42), 5. Mark (Austr.) 181 (136+45), 6. Faulds (Brit.) 180 (137+43).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články