Hlavní obsah

Boxeři obviňují rozhodčí, že nadržují Číňanům

Už druhý protest proti verdiktům boxerských rozhodčích na olympiádě musel řešit výbor boxerské asociace AIBA. Na nadržování čínskému borci si nejprve stěžoval v pondělí Ukrajinec Oleksandr Ključko, v úterý k němu přibyl i Brit Joe Murray. Ključkův protest vedení AIBA zamítlo, o Murrayovi se bude teprve jednat.

Článek

Murrayovi se nezdálo bodování rozhodčích během zápasu 1. kola váhy do 54 kilogramů, v němž podlehl Číňanovi Ku Jü 7:17. "Dávali mu body doslova zadarmo, zatímco já se na ně musel strašně nadřít. Jenom za první kolo mu dali čtyři a mně žádný, i když tam žádný rozdíl nebyl," stěžoval si jedenadvacetiletý Brit. Když prý viděl, jak rozhodčí bodují, radši už se do konce do žádných větších útoků nepouštěl.

"Rozhodovali příšerně, byli k Číňanovi neskutečně štědří. Neříkám, že by mu férové rozhodování vyneslo postup, ale asi by se to vyvíjelo jinak," uvedl Murrayův kouč Terry Edwards.

Ključko si stěžoval na odlišný metr rozhodčích po zápase s domácím Chu Čchim v kategorii do 61 kilogramů. Předchozí duel obou boxerů loni na mistrovství světa skončil Ukrajincovým vítězstvím 26:13, rozdíl třídy však v Pekingu zmizel a Číňan vyhrál 10:8.

"Mohl jsem to tu celé vyhrát, místo toho jsem jen šíleně zklamaný. Nebyl vůbec dobrý, ale prostě mu dávali body," řekl Ključko.

Reklama

Související témata: