Hlavní obsah

Nogučiová nebude obhajovat maratonský titul, Radcliffeová poběží

Maratonská běžkyně Mizuki Nogučiová nebude na olympijských hrách v Pekingu obhajovat titul z Atén. Japonská závodnice se dnes ze soutěže odhlásila v důsledku svalového zranění. Start naopak potvrdila světová rekordmanka Paula Radliffeová.

Článek

Třicetiletá japonská vytrvalkyně musela kvůli obtížím s únavou a bolestí svalů předčasně ukončit přípravný kemp ve švýcarském vysokohorském středisku Svatý Mořic a doma v Japonsku se podrobila v kjótské nemocnici vyšetřením magnetickou rezonancí. Při nich se podle japonské atletické federace ukázalo, že má zraněný levý stehenní sval.

Maratonský závod žen je na programu 17. srpna, před čtyřmi lety se Nogučiová jako vítězka maratonu stala nástupkyní své krajanky Naoko Takahašiové. Za zraněnou obhájkyni nepošle Japonsko do olympijského závodu náhradnici, protože momentálně žádnou nemá.

Nejistý byl i start Radcliffeové, jež se zotavovala z únavové zlomeniny levé nohy. Britka ale teď potvrdila, že v Pekingu poběží. "Ještě bych potřebovala trochu času, ale pořád je stokrát lepší to zkusit než jen koukat na televizi," uvedla Radcliffeová.

V Aténách maraton jako velká favoritka nedokončila. "Městský maraton nebo i mistrovství světa bych asi vzdala. S olympiádou mám ale nějaké nevyřízené účty," dodala.

Reklama

Související témata: